«ІСД» заявляє про відсутність підстав для визнання неплатоспроможності ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського»

09.09.2011

Приймаючи до уваги деякі публікації в мережі Інтернет стосовно процедури банкрутства ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського», Корпорація «Індустріальний Союз Донбасу» вважає за необхідне заявити наступне.

01 вересня 2011 року визначенням Господарчого суду Дніпропетровської області було дійсно винесено визначення про необхідність здійснення публікації про збудження справи стосовно банкрутства ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського» на підставі заяви, поданої компанією Unibros Steel CoLTD.

Корпорація «ІСД» вже неодноразово викладала свою позицію стосовно необґрунтованості як майнових претензій компанії Unibros Steel взагалі, так і збудження процедури банкрутства зокрема.

Не зважаючи на те, що ми вважаємо майнові вимоги Unibros Steel необгрунтованими, однак, приймаючи до уваги особливий статус ПАТ «Дніпровський  металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського», як градоутворювального підприємства, особливо небезпечного підприємства з точки зору промислової безпеки та охорони навколишнього середовища, а також зважаючи на те, що підприємство є найбільшим платником податків у Дніпродзержинську та одним з найбільших платників податків у Дніпропетровській області, від стабільної діяльності якого в значній мірі залежить наповнення державного та місцевого бюджетів, а також благополуччя багатьох тисяч сімей, Корпорацією «ІСД» було прийнято рішення, спрямоване на погашення вимог Unibros Steel.

Однак, урегулювання взаємин з Unibros Steel стало фактично неможливим, оскільки представники Unibros Steel зайняли абсолютно неконструктивну позицію та вимагали перерахування сум на сумнівні рахунки у маленьких кишенькових банках на підставі документів, що не викликають довіри. Будь-які прозорі схеми погашення були без пояснень відкинуті.

Корпорація «ІСД» вважає за необхідне відзначити, що станом на 09 вересня 2011 року, на банківському  рахунку, арештованому Державною виконавчою службою на підставі заяви Unibros Steel, знаходяться грошові кошти, достатні для повного погашення заборгованості, що є абсолютним підтвердженням того, що підстави для визнання ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського» неплатоспроможним повністю відсутні.

Окрім того, у теперішній момент в різних судових інстанціях розглядаються апеляційні та касаційні скарги відносно як самих майнових вимог, так і збудження виконавчого виробництва та процедури банкрутства.

Станом на 09 вересня 2011 року Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ винесено визначення про призупинення стягнення на основі виконавчого листа, який був виданий компанії Unibros Steel. Ми впевнені в тому, що зрештою ми зможемо довести свою правоту.

Поява публікацій в інтернет — виданнях, небажання врегулювати відносини та отримувати грошові кошти у встановленому законом порядку, пропонування зі сторони  Unibros сумнівних фінансових схем погашення заборгованості та продовження агресивних дій дають достатні підстави стверджувати, що у відношенні ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського» мають місце недобросовісні дії кредитора.

Корпорація «ІСД» продовжує також проводити всі заходи, передбачені законодавством України з захисту своїх законних прав та інтересів, а також інтересів своїх добросовісних кредиторів.

Корпорацiя «ІСД» категорично спростовує iнформацiю про розбiжностi мiж акцiонерами та продаж основних виробничих активiв, опублiковану низкою ЗМI з посиланням на iнформацiйне агентство «Інтерфакс-Україна»
«ІСД» спрямовує 70 млн. грн. на розвиток Алчевська та Луганської області