Пояснення стосовно заборгованості підприємств Корпорації «ІСД» перед підприємствами групи Evraz

27.08.2010

Враховуючи поширення у деяких ЗМІ, з посиланням на газету «Дєло», неточної інформації стосовно наявності заборгованості ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського» перед підприємствами, які входять до групи компаній Evraz, та судових процесів, пов’язаних із цією заборгованістю, Корпорація «Індустріальний Союз Донбасу» вважає за необхідне зробити наступну заяву.

Протягом 2008-2009 років, в умовах безпрецедентної глобальної фінансової та економічної кризи, яка мала чи не найбільший негативний вплив на діяльність саме металургійних підприємств України, у ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського» дійсно виникла заборгованість перед компаніями, які входять в групу Evraz, за здійснені поставки залізорудної сировини.

Водночас, Корпорація «Індустріальний Союз Донбасу» заявляє, що станом на 27 серпня 2010 року, сума заборгованості ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського» перед підприємствами групи Evraz, якою безвідповідально  оперують деякі ЗМІ у своїх останніх публікаціях, не відповідає дійсності.

Протягом 2009-2010 років ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е. Дзержинського» успішно здійснило погашення заборгованості перед підприємствами групи Evraz за поставлену залізорудну сировину в повному обсязі.

Станом на 27 серпня 2010 року, сторони, діючи добросовісно та з метою задоволення взаємних інтересів, проводять звірку взаємних розрахунків за період 2008-2010 років. Результатом звірки може бути узгодження залишку заборгованості, розмір якої, в будь-якому разі, буде незначним.

Корпорація «Індустріальний Союз Донбасу» цінує співпрацю із підприємствами групи Evraz та сподівається на подальший розвиток партнерських відносин.

Прес-служба Корпораціі  «Індустріальний Союз Донбасу»

Пояснення стосовно заборгованості підприємств Корпорації «ІСД» перед підприємствами групи «Метінвест»
Пояснення стосовно погашення єврооблігацій Корпорацією «ІСД»