На підприємствах Мінпромполітики впроваджується низка енергоефективних заходів

29.10.2009

Днями заступник Міністра промислової політики України Сергій Грищенко взяв участь у засіданні Робочої групи з підготовки Плану дій з підвищення енергоефективності України що проходила в НАЕР під головуванням представника Світового банку, керівника програми з питань енергетичного сектору України, провідного економіста у галузі енергетики Гаррі Стаггінса.

Підприємствами сфери діяльності Міністерства промислової політики за рахунок власних коштів та коштів інвесторів вже здійснюються заходи з впровадження нових енергозберігаючих та природоохоронних технологій, новітнього енергозберігаючого обладнання. Наприклад, на ВАТ «Алчевський МК» і ВАТ «Алчевсккоксохім» за рахунок залучення міжнародних інвестицій в рамках пілотного проекту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), за участю швейцарської та австрійської компаній виконуються роботи з впровадження установки по спалюванню скидних газів замість природного газу, що дозволить значно поліпшити екологічний стан.

За участю Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) впроваджується проект «Будівництво газотурбінної електростанції комбінованого циклу потужністю 303 МВт у м. Алчевськ».

На сьогодні безумовним лідером з докорінної реконструкції металургійних підприємств є ВАТ «Алчевський металургійний комбінат», на якому чітко реалізується програма технічного переоснащення на період до 2009 р.

На багатьох металургійних підприємствах ведеться будівництво нових та модернізація існуючих аглофабрик, зокрема на ВАТ «Алчевський МК», ВАТ «ДМК ім. Дзержинського», ВАТ «Макіївський МЗ», ВАТ «Єнакіївський МЗ», ВАТ «Запоріжсталь», ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

У прокатному виробництві зменшення споживання природного газу та енерговитрат в цілому, пов'язано з впровадженням нових прокатних технологій та технологічних комплексів, що об'єднують машини безперервної розливки сталі з сучасним прокатним обладнанням. Ця технологія зараз практично реалізується на ВАТ «Алчевський металургійний комбінат».

Прес-служба Мінпромполітики України Міністерство промислової політики України
2009.10.22 16:58

Уривки зі статті.
Повний текст статті на сайті: http://industry.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=74800&cat_id=36232